Monday, 27 November 2017

OUTSTATION


"Hidup di TOMODACHI sebagai budak praktikal"


Hari pertama praktikal. suprise sangat weh... hari pertama dah kena outstation. HAHAHA. 

alaa lupa nak introduce kawan2 praktikal... semua ada 4 orang. tapi sorang tu dah naik sebagai supervisor and akan diserap untuk terus bekerja terus sebab 'Big Boss' dah nampak kebolehan dia. itulah geng, nak orang yakin dengan kebolehan kita, kita kena yakinkan orang dulu... orang senang dengan kerja kita, inshaAllah takde masalah... next, sorang tu dari institut lain. yaAllah budak ni memang masuk air teruk. hari pertama dah buat air mata orang mengalir sebab ketawakan dia. 😂 slow dia tahap naruto kehabisan tenaga. HAHAHA. Yang sorang ni pulak dia kelasmet(Classmate) aku. Jadi aku dgn dia kira biasa juga. masuk air teruk juga dia ni. loading dia pun boleh tahan. and agak lurus dan terlalu jujur HAIH... haa dia pun jadi roomate aku kat sini... inshaAllah susah senang kita hadap sama2 untuk 4 bulan ni ye budak. 😝😜

okay sambung...

hari pertama 'Big Boss' ajak pergi ke Asia Pasific University (APU). hantar supervisor g bengkel blog je😂 HAHAHA. 7.30 pagi dah gerak bohhhh... pukul 5 pagi dah bangkit. sebab nak kena menurun bukit yang agak jauh dan perlu menapak lagi untuk sampai ke ofis dengan hanya berjalan kaki... HOHOHO
makan masa 20 minit gak wehh 😔

sambung2...

guys, kitorg ada juga buat kerja sikit kat sana hokay. angkat2 kotak yang ada bag dalam isi kotak tuu... usya2 student yang belajar kat sana HAHAHA. (gatal betul ko ni 😒 ahh tak kesah lah. bukan senang nak masuk kawasan private tuu k. acah2 sikit ah)

dalam pukul 10.30 pagi camtu kitorang pun balik ofis semula... sebelum ditinggalkan dengan budak praktikal tanpa ada supervisor, 'Big Boss' buat meeting untuk kitorang buat tugas apa. lepastu 'Big Boss' pun pergi semula ke APU untuk ambik supervisor and sambil menjual buku.

Masa ditinggalkan, kitorang pun selesaikan tugas yang telah diberi. Susun semula buku2 yang dah terabur and agak bersepah... susun kemas2 and rekod semula buku2 yang dah diubah dekat rak.




lawa gitu kan HUHU 😎


Lepas habis event yang supervisor pergi tu, dia pun balik ofis semula. sempat dia tolong kitorg kemas rak and ajar cara gunakan system untuk pihak MBC post. 

sekejap je masa berlalu untuk hari pertama praktikal... waktu balik pun dah sampai... 



2 comments:

  1. MENARIK. Saya suka cerita dan gaya bahasa begini. Kekalkan dan tingkatkan. Nanti boleh jadikan buku.

    ReplyDelete

Day 16

"Hidup di  TOMO DACHI  sebagai budak praktikal" memandangkan harini hari sabtu kan... mood pun dah cuti... jadi buat kerja ...