Tuesday, 28 November 2017

DREBAR (DRIVER)

"Hidup di TOMODACHI sebagai budak praktikal"


guys, mulai harini kitorang dah tak perlu nak jalan kaki mendaki menurun bukit lagi... dah ada drebar(driver) yang tuan rumah carikan, kitorang cuma perlu bayar bulan je. kira kurang ah sakit kaki ni. (serupa org tua dah rasa) Alhamdulillah 😇 

lupa nak cakap pasal waktu kerja. okay aku dengan roomate aku ni masuk kerja pukul 9pagi, balik pulak pukul 6ptg. Kira okay lah tu  en... balik awal pun bukan buat apa pun... tv pun takdok 😖
kat sini kitorang mengamalkan konsep 'freedom'... dimana kitorang boleh makan bila2 masa... 'Big Boss' cakap kalau lapar and nak tunggu waktu rehat, badan jadi lemah... lepastu nanti buat kerja pun jadi tak semangat... tapi jangan lah bila orang dah bagi kebebasan, ambik kesempatan pulak kan... pada2 sikit...
makan dekat ruma canne pulak ek?
kitorang minggu ni belum plan nak masak lagi. sebab barang2 dapur pun takde lagi... lagipon kadang2 tuan rumah pun ada masak lebih kalau dia tak kerja atau ada masak lebih... jimat tu penting gais 😏😏😏
pagi tadi sebelum masuk ofis sempat gak beli nasi lemak kat simpang jalan tuu... sampai2 ofis je alamak 'Big Boss' dah belikan nasi lemak untuk staff2 dia... rezeki lagi gais... tapi dah ada nasi lemak beli tadi tuu... 

intern bukan makin kurus, makin gemuk sis. HAHAHA

ingatkan boleh makan nasi lemak tu dua sekali... tapi kenyang betul makan yg satu tu... plan nak makan petang, tapi dah busy dengan kerja jadi terlupa... aiyaaa...masatu 'Big Boss' keluar jumpa orang kejap...petang tu 'Big Boos' balik ofis semula... tiba2 satu suara berbunyi...

'Big Boss': sampai hati uolls tak makan makanan yang saya beli...  merajuk lah... lepasni tak beli dah...

untuk pengetahuan  korang, 'Big Boss' kecik hati kalau tak makan apa yang dia bawa... 😓 Maafkan saya...
masa hari kedua ni, banyak juga benda baru dapat... 

supervisor ajar cara nak simpan 'LO'... macam nak simpan duit keluar dgn duit masuk... ikut file yang dah disediakan... lepastu separuh hari tu kitorang kemas buku and susun semula dekat rak yang disediakan ikut nombor rak...
haa masa dah agak2 rasa takde kerja tuu, supervisor panggil semua sebab nak ajar macamana nak buat blog... on jelahh
agak dah tahu selok belok blog nii, cuba2 lah mengarang HAHAHA... tak sangka pandai juga sis bercerita.... AHAHAHA
okay ni je kot rasanya cerita untuk hari kedua... maaf kurang menarik sikit 😵



No comments:

Post a Comment

Day 16

"Hidup di  TOMO DACHI  sebagai budak praktikal" memandangkan harini hari sabtu kan... mood pun dah cuti... jadi buat kerja ...