Friday, 8 December 2017

Day 10

"Hidup di TOMODACHI sebagai budak praktikal"


Jumaat, 8 Disember 2017 (Day 10)

Hye gais... have a nice day kee tak ? sis tidur mimpi hantu weh malam tadi... aiyaa...

alhamdulillah, malam semalam hujan... jadi tidur dalam keadaan sejuk sikit semalam... hujan rahmat... rasa dah lama bumi kajang ni tak basah dengan hujan...

okay gais... sambung dekat ofis...

harini tak tahu nak buat apa... sampai2 ofis je "Big Boss" ajak hantar buku dekat kedai buku dekat bangi... pergi sekali dgn supervisor... okay jelah... lagi2 memandangkan takde kerja nak buat ... sebenarnya esok hari sabtu kitorang akan join event dekat Perpustakaan Hulu Langat, Seksyen 9, Bandar Baru Bangi....

dekat sana nanti kitorang akan menjual buku and akan adakan sikit aktiviti... yang dinamakan PABUBA (Pasar Buku Bangi)

jadi tadi lepas hantar buku dekat bangi, kitorang semua singgah perpustakaan tu,, tengok suasana dekat sana macamana... "Big Boss" tunjuk tempat mana yang kitorang akan bertapak...

sebelum balik ofis... "Big Boss" bawak pergi kilang cetak baju... actually tu kilang anak "Big Boss" uolls... baik ahhh... muda2 lagi dah ada bisness sendiri... you gais kalau rasa nak buat baju cetak untuk family day ke,, rewang orang kawin ke,, sukan murid2 ke,, roger je k... boleh ah contact dekat fb ni @mobilebookcafe... kenapa book ek? sebab aku tak kenal anak dia ah... HAHAHAHA...

@mobilebookcafe tu fb yang sahih k ! tu fb "Big Boss"... pape roger je... harga kasih sayang menyayang cinta dikenang tu gerenti dapat... nama kilang tu "SUPERTEE"

okay dah sampai ofis... masatu  tak makan lagi... harini kitorang makan lambat sikit... lepaskan org laki g solat jumaat... mana boleh biarkan ofis kosong bohh... dalam pukul 2 lebih macamtu baru keluar makan...

balik je ofis... kitorang cuba maskot yang untuk dipakai masa esok dekat perpustakaan tuu... comel ya Rabb !!

harini je just plan apa yang nak dijalankan untuk hari esok...
sambil2 tuu, buat photoshoot and make it money. HEHE upload dlam fb lahhh... apolaeii...

No comments:

Post a Comment

Day 16

"Hidup di  TOMO DACHI  sebagai budak praktikal" memandangkan harini hari sabtu kan... mood pun dah cuti... jadi buat kerja ...