Thursday, 30 November 2017

PROMOSI

"Hidup di TOMODACHI sebagai budak praktikal"


Hye guys, buat apa tu memalam gini? Tengok tv ke ? Seronoknya... em kita kat rumah sewa ni takdok tv... tengok gosip semua dalam fb je HMM...

nak cite sikit lah pasal harini...

Macam biasa lahhhh, bangun subuh skrg since praktikal ni, pukul 6am... agak2 terlajak pun paling 6:20am je setakat nii HEHE... okay dah masuk hari ke-4 rupanya praktikal... kejap je, rasanya semalam baru lapor diri... haih lah dunia, cepat benar masa berlalu 😌

Semoga diberi kesempatan untuk teruskan hidup sehingga hari tua... AMIN

Harini dekat ofis rasa macam selesa sangat... terasa bersih je ofis... sebab ada buat gotong royong dengan dak2 praktikal lain... daripada takde ruang untuk berjalan sampai rasa tersenggol punggung dgn kawan bila nak lalu, skrg dah rasa boleh bernafas dgn lega...(CEH MACAM TERUK SANGAT JE EK BUNYINYA) tapi tak lega sangat, sebab dak2 ni g letak pewangai bau tak sedap... pening kapala sis 😣 Ah tak kesah lah... dari bau tiak abamla en.. HAHAHA. Okay sorry2

Gelak ketawa setiap hari tu dah macam lali, depan 'Big Boss' pun ikut dan je hambur gelak... taktahu apa yg lucu sangat... tah lah nak... mudah terhibur sikit aku ni. Padahal tak lawak pun... tapi bila sis tengah buat kerja, tengok ah muka aku, aku pun rasa macam hitler gitu. Focus ngat kot... HAHA

Harini sis try promot novel ni tau. Dari 'Kaki Novel'.... dekat ig je sis update... tapi macam biasa lah... kawan2 dekat mana nak support membe... tapi takpelahhh rezeki masing2 kan. Aku promot buku preloved je dulu... kira aku ambik untung dari komisyen sikit2 ahh... cuba nasib... atelast ada juga side income... even ada PTPTN pun rasa tak cukup sangat untuk zaman ni... duit sewa biliknya, makannya lagi... HAIHHH

Paaaaappppp !!! Org direct message nak novel.... alhamdulillah sangat .... good try sis πŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌ Katanya nak bagi kat awek dia... alolo untung laa sweet... HAHAHA

Okay sambung

Balik rumah je, aku cuba nasib lagi promot dekat group family... alhamdulillah3.... 3 terjual untuk satu harini HUHUHU... pandai sis berniaga yeee...

tapi itu lah, pada awalnya tak sangka pandai berniaga even dulu ada pengalaman masa kerja kedai baju... sama je, masih terapkan apa yang bekas boss ajar macamana nak berniaga... cara nak promot... yang penting tu "SERVIS"... pandaii kita layan rentak customer, makin senanglah customer nak membeli... 😌😌😌

Alhamdulillah...




No comments:

Post a Comment

Day 16

"Hidup di  TOMO DACHI  sebagai budak praktikal" memandangkan harini hari sabtu kan... mood pun dah cuti... jadi buat kerja ...