Friday, 15 December 2017

Day 15

"Hidup di TOMODACHI sebagai budak praktikal"



Jumaat, 15 Disember 2017 (Day 15)

salam jumaat yang barakah semua 💕

sihat ke semua ?? mood pun mood cuti je ni... HIHI harini aku kena menghadiri bengkel dekat cyberjaya... dekat bangunan mahindra, under MDEC punya program... bengkel apa ?? bengkel untuk buat marketing di dalam online... aku dgn roomate aku yang kena hadir dalam bengkel ni... yang praktikal lagi dua orang kalini duduk ofis... sebab dorang dah pergi bengkel untuk "copy writing" minggu lepas...

so, harini "Big Boss" bgtahu kitorang akan gerak dari rumah pukul 8... sebab bengkel tu akan bermula pukul 9... "Big Boss" yang jemput kitorang dari rumah... lagipon rumah "Big Boss" sepelaung je dari rumah kitorang... HEHE... sepelaung tu apa ?? sejauh yg boleh didengar teriakan orang, jarak yg agak dekat. maksdnya dekat je haa rumah "Big Boss" dengan kitorang.

okay sambung... dekat sana kitorang duduk dekat belakang... sebab tempat depan dah penuh orang... kitorang bukan sampai lewat, dorang yang datang awal sangat, HAHAHA esaited lettew~
banyak ilmu bisness yang kitorang dapat... macamana nak buat ayat... dalam nak buat caption jualan masa online, ada 3 cara.... pertama teaser, kedua softsale, and last one hardsale...

kelas tu start pukul 9pagi dan berakhir pukul 6ptg... huh mau tak  barai sis... tapi okay je... sado kan. HAHA

belah petang pulak kitorang buat editing cover facebook and profil gguna apps canva... korang boleh lah cuba asah bakat korang nak design apa2 guna je apps canva tu... pergi je dekat playstore then type canva... nanti muncul huruf C warna biru... haa download laa...

selamat mencuba... penat ahhh tidur luhhh HEHE maap 😚😚😚

No comments:

Post a Comment

Day 16

"Hidup di  TOMO DACHI  sebagai budak praktikal" memandangkan harini hari sabtu kan... mood pun dah cuti... jadi buat kerja ...